Νέα φορολοταρία την επόμενη εβδομάδα: Πόσα χρήματα θα διανεμηθούν στους τυχερούς

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η νέα φορολοταρία από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πρόκειται για τη μεγάλη κλήρωση των Χριστουγέννων, στην οποία θα διανεμηθούν 1.000 ευρώ σε 9.000 τυχερούς.

Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήρωση αφορούσε τις συναλλαγές του Οκτωβρίου. Στους 1.000 τυχερούς της κλήρωσης αυτής, το ποσό των 1.000 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς σήμερα, εκτός απροόπτου.

Πώς κερδίζονται λαχνοί

Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι, ανεξάρτητα από το εάν έχουν υποχρέωση πληρωμών με πλαστικό χρήμα για να χτίσουν το αφορολόγητό τους, εφόσον πληρώνουν με εναλλακτικά μέσα για τις συναλλαγές τους, δικαιούνται ένα λαχνό για κάθε ένα ευρώ συναλλαγής μέχρι και τα 100 ευρώ.

Για μεγαλύτερες συναλλαγές, το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων ηλεκτρονικών συναλλαγών του φορολογούμενου και συγκεκριμένα:

– Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 1 ευρώ.

– Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Επομένως για συναλλαγές 500 ευρώ τον μήνα, ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.

– Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, θα δικαιούται 1 λαχνό για κάθε 3 ευρώ.

– Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001, θα δικαιούται 1 λαχνό για κάθε 4 ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ, ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.