Ανακοίνωση – φωτιά από την ΝΔ για το ύποπτο και σκοτεινό deal Σαββίδη – Μπόμπολα

Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση, η οποία αποτελεί επί της ουσίας τον «εγγυητή» του πολύ σκοτεινού και ύποπτου deal Σαββίδη – Μπόμπολα, εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης, σε πολύ υψηλούς τόνους, διερωτάται (ευλόγως) πως είναι δυνατόν «μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της».

Ενώ παράλληλα στέλνει ένα καθαρό μήνυμα σε συγκεκριμένους Τραπεζίτες, οι οποίοι προφανώς και φέρουν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες, εάν αποδειχθεί πως την ίδια στιγμή που δέσμευαν τους μισθούς των εργαζομένων στο Mega, δεν ενεχυρίασαν το ποσοστό που κατείχε ο υπερδανεισμένος Μπόμπολας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.

Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών.

Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών.

Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει:

Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;

Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;

Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;

Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς».