«Απασφαλισμένη χειροβομβίδα» ο Καμμένος για τον Τσίπρα – Τι φοβάται το Μαξίμου

Έπειτα από τη χιονοστιβάδα νέων αποκαλύψεων σχετικά με τις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, σε πραγματική «απασφαλισμένη χειροβομβίδα» για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του τείνει να εξελιχθεί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Στο Μαξίμου φοβούνται ότι οι συγκεκριμένες υποθέσεις πιθανά να κρύβουν ακόμα μεγαλύτερο «βάθος», μία αμηχανία που εύκολα διακρίνεται σε κάθε κυβερνητική ανακοίνωση.

Επιπλέον, οι νέες αποκαλύψεις σε συνδιασμό με την διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα έχουν ήδη «αλλαξει» την ατζέντα και προσέφεραν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία στην ΝΔ να επιτεθεί, την στιγμή μάλιστα που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα paradise papers και η αναφορά του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη.

H Νέα Δημηοκρατία εστιάζει την κριτική του στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε “ξαφνικά” ως μεσάζοντας στη συγκεκριμένη συμφωνία να εκπροσωπεί το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, όπως σημειώνουν τα στελέχη της Πειραιώς.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου του 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει απευθείας μεταξύ των κυβερνήσεων.

Μία μόλις μέρα μετά την επίσημη ενημέρωσή του από τον Έλληνα πρόξενο (13 Ιουνίου 2017), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνει εντολή να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος του C-27 από εκπρόσωπό του ο οποίος συναντά τον κ. Παπαδόπουλο στο αεροδρόμιο της Μίκρας και υπογράφει μαζί του επί τόπου τη συμφωνία.

Μία κίνηση, η οποία σύμφωνα με την ΝΔ, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Την κατάσταση περιέπλεξε η εμφάνιση του υπουργού Αμυνας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου παρουσίασε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο κ.Παπαδόπουλος εκπροσωπεί νομίμως την Σαουδική Αραβία.

Η ΝΔ επιμένει ότι ο υπουργός Άμυνας χρησιμοποίησε έγγραφο που αφορούσε μια εντελώς διαφορετική σύμβαση. Πρόκειται για αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο.

Αν προσπεράσουμε το ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης, το οποίο και θα διαλευκανθεί σύντομα, θα αντιληφθούμε ότι ο υπουργός Άμυνας τους τελευταίους μήνες αποτελεί συνεχώς το μόνιμο θέμα συζήτησης εντός του κυβερνητικού σχήματος.

Μία με το ταξίδι του στο Λονδίνο και την την επίσκεψή του στο καζίνο, μία με την μετάβασή του στη Βραζιλία προκειμένου να «βγει από το κάδρο» στη ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου στη Βουλή ο κ. Καμμένος απασχολεί διαρκώς τα ΜΜΕ και κατ’ επέκτασιν την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα οι «χειρισμοί» Καμμένου δεν αφήνουν ανεπηρέαστους και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος καλούνται να “υπερασπιστούν” δημοσίως τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, επιλογή που τους φέρνει σε δύσκολη θέση και σε εμφανή αμηχανία. Τρανταχτό παράδειγμα ο Νίκος Φίλης, ο οποίος δεν έχει κρύψει την απροθυμία στήριξης του κ.Καμμένου.

Ουδείς αμφισβητεί την πολύ καλή σχέση που έχει οικοδομήσει ο υπουργός Άμυνας με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε όπως έχει πει «θα πάνε μέχρι τέλους».

Μην ξεχνάμε όμως ότι πετυχημένος υπουργός είναι αυτός που απασχολεί την κοινωνία λιγότερο με τους προσωπικούς χειρισμούς και τις κινήσεις του και περισσότερο με τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

Μοιραίο είναι λοιπόν όταν γίνεσαι διαρκώς θέμα συζήτησης,όσο και αν σε «πολεμάνε» τα ΜΜΕ, αυτό να έχει ως αποτέλεσμα κάποιες μικρές ή μεγάλες παρενέργειες.

Τις παρενέργειες αυτές βέβαιο είναι πως κάποια στιγμή, άγνωστο πότε, θα τις βάλει σε ζυγαριά ο ίδιος ο πρωθυπουργός και θα αποφασίσει..