Ραγδαίες εξελίξεις: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις έπειτα και από το κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι χθεσινές εξαγγελίες για το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μία κίνηση που εκτιμάται πως έγινε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους.

Μάλιστα, ανώτατη πηγή της ΝΔ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Στρασβούργο όπου βρίσκεται από εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατομμύρια ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την πολιτική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια και όχι να τους κρατάμε στη φτώχεια και να τους επιδοτούμε», ανέφερε η ίδια ανώτατη κομματική πηγή προσθέτοντας με νόημα ότι «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης πως «Εμείς λέμε «ναι» επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα».

Στην ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, η ίδια πηγή σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν».

«Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές»

Η ίδια πηγή υποστήριξε πως «όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Εκτιμώ ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος».

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα σχολίασε: «Εμεις είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μάλιστα δεν εστίαζε μόνο στη στήριξη τω φτωχότερων αλλά και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων».

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση μετά την αδεια που πήρε από τις φυλακες ο Δημήτρης Κουφοντίνας, η ίδια πηγή τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες θα φέρει τροπολογία «για τις φυλακές και το καθεστώς χορήγησης αδειών».

Για την υπόθεση Καμμένου

Για την υπόθεση Καμμένου η ανώτατη πηγή της ΝΔ υποστήριξε πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί Υπουργός Άμυνας. Στην Ελλάδα όμως του Αλέξη Τσίπρα αυτό του φαίνεται απολύτως φυσιολογικό» και πρόσθεσε:

«Η υπόθεση είναι τρομερή. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο θα πάνε χέρι – χερι μαζί στον πάτο. Ο μεσάζοντας ουσιαστικά μπήκε και τους χάλασε τη δουλειά και δεν πηραμε τίποτα.

Επιμένω πως πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση. Θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις και πιστεύω πως πρέπει η Δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Η πρόταση μομφής δεν είναι προτεραιότητα μας. Εμείς θελουμε να πάρει θέση ο Τσίπρας».

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νεας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Στρασβούργο, όπου το απόγευμα θα μιλήσει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενώ έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Το πρωί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.