Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: «Όχι επί της αρχής» από τη ΝΔ

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναμένεται να εξαπολύσει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα.

Θα εστιάσει στις πολιτικές κυβιστήσεις του Αλέξη Τσίπρα που άλλα έλεγε και άλλα πράττει και θα επιχειρήσει να αποδομήσει το αριστερό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα.

Τα επιδόματα και οι κατάφωρες αδικίες που γίνονται σε βάρος των τρίτεκνων και των πολύτεκνων με τέσσερα παιδιά, ο τρόπος κήρυξης της απεργίας, το άνοιγμα νέων καζίνων στη χώρα και όλα τα θέματα αιχμής που κρύβουν μέτρα κατά τη ΝΔ, θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο στόχος είναι να καταδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι ήρθε στην εξουσία για να βοηθήσει τους αδύναμους κυρίως αυτούς «τιμωρεί» όπως τονίζει η Πειραιώς.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ψηφίσει «όχι επί της αρχής» και αφήνει ανοιχτό να ψηφίσει «ναι» μόνο σε κάποια μεμονωμένα άρθρα αφού όμως δει την τελική διατύπωση τους.

Για την κήρυξη της απεργίας έχει καταθέσει δική της τροπολογία, ζητώντας το 50%+1 να αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για την κήρυξη απεργιών και οχι την συμμετοχή.

Παράλληλα, οι σημαντικές περικοπές που προκαλούν οι προωθούμενες διατάξεις στα επιδόματα των οικογενειών με τρία και άνω τέκνα «χαλάει» το κυβερνητικό αφήγημα για μηδενικά μέτρα εντος του 2018 καθώς παρά τις σφοδρές αντιδράσεις και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτιου ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν διορθώσεις.

Την ίδια ωρα τα σωματεία πολυτέκνων αναμένεται να κορυφωθούν τις αντιδράσεις τους καταγγέλλοντας την κυρία Φωτιου οτι τους στοχοποιεί θεωρώντας οτι δεν ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας αναμένεται να κορυφωθεί και η αμηχανία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί -για μια ακόμα φορά- να ψηφίσει μέτρα, οπως ο περιορισμός των απεργιών, τα οποία προσβάλουν τις αριστερές αρχές που τους έχουν απομείνει.

Πάντως, απο την συζητηση που ήδη έχει προηγηθεί η πλειοψηφία των 153 βουλευτων δεν απειλείται απο αντάρτικα.

Η συζήτηση ξεκινά στις 10 το πρωί και η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ.