Αγρια σύγκρουση Σαλμά-Κούλογλου on air για την Novartis [βίντεο]

Αγρια σύγκρουση είχαν on air ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση Novartis.

Ο Στ. Κούλογλου υποστήριξε ότι πρώην υπουργός, ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI κατονομάζοντας μάλιστα τον κ. Σαλμά.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΝΔ Μάριος Σαλμάς με παρέμβασή του στο δελτίο ειδήσεων διέψευσε τον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Απείλησε μάλιστα με μήνυση τον Στ. Κούλογλου, τονίζοντας ότι του ζητήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας επιβεβαίωσης, δείχνοντας τα πορίσματα του.

Ο κ. Κούλογλου επέμεινε ότι η πληροφορία του είναι ακριβής, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαλμάς είχε ζητήσει να καταθέσει μέσω των δικηγόρων του, κάτι που διέψευσε επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Σαλμάς: «Μου ζήτησαν να καταθέσω αλλά ως απλός μάρτυρας, όχι προστατευόμενος»

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε ότι δικηγορικό γραφείο στην Ουάσιγκτον και ελληνικό δικηγορικό γραφείο του είχαν ζητήσει να εισφέρει στοιχεία στην υπόθεση.

«Το Ελληνικό γραφείο όταν πρωτοήρθε σε επαφή μαζί μου μού εξήγησε ότι μάρτυρας εθελοντής σε συζητήσεις με το αμερικανικό γραφείο και παρουσία του, τεκμηρίωσε ότι η εταιρεία Novartis με πολεμούσε με αθέμιτες πρακτικές, μου ανέφερε πειστικά στοιχεία που θυμήθηκα τι τραβούσα από τον πόλεμο που δεχόμουν κατά την θητεία μου. Με ρώτησε εάν έχω στοιχεία που αφορούν στην Novartis και εάν ήθελα να συνεισφέρω στην έρευνα. Του είπα ότι έχω στην διάθεσή μου πορίσματα από ελεγκτικά όργανα, τα οποία θα εισέφερα στην έρευνα και αφορούν στην Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα. Συναντήθηκα μία και μοναδική φορά με δικηγόρους από το αμερικανικό γραφείο στο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και εισέφερα τα πορίσματα».

Επίσης, αναφέρει ότι του ζητήθηκε από το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα να καταθέσει και στις Αμερικανικές αρχές, «όχι όμως ως πληροφοριοδότης διότι για όσους γνωρίζουν σε καθεστώς προστασίας μπαίνουν οι συμμετέχοντες στο αδίκημα, αλλά ως απλός μάρτυρας».

Όπως τονίζει ο κ. Σαλμάς, «Αποφάσισα να μην πάω στις ΗΠΑ να καταθέσω, αλλά να ενημερώσω την χώρα μου. Αν χρειαστεί μπορώ να αποδείξω ότι αν ήθελα να καταθέσω στις ΗΠΑ θα μπορούσα να είχα πάει. Τέλος ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Τελεία και Παύλα».

Μαξίμου: Ο Σαλμάς κατέρριψε κάθε παραθεωρία για κουκουλοφόρους μάρτυρες

Σε ανακοίνωσή του το μέγαρο Μαξίμου σχολιάζοντας την εμφάνιση του Μάριου Σαλμά, υποστήριξε πως κατέρριψε τις παραθεωρίες για «κουκουλοφόρους μάρτυρες».

«Το 2014 ο κ. Σαλμάς ισχυριζόταν πως «ο Άδωνις Γεωργιάδης αύξησε το κόστος των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους», εκτιμώντας την επιβάρυνση στα 200 εκατ. ευρώ.

Σήμερα ο κ. Σαλμάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ομολόγησε πως του είχε ζητηθεί στο παρελθόν να συνεισφέρει στις έρευνες στις ΗΠΑ για το σκάνδαλο της Novartis και τις αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα  ως «μάρτυρας επιβεβαίωσης».

Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλμάς κατέρριψε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο κάθε παραθεωρία για δήθεν σκευωρία και κουκουλοφόρους μάρτυρες.

Κάθε μέρα που περνάει οι αντιφάσεις της ΝΔ πυκνώνουν. Πείτε επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό» αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.