Λέσβος: Νεκρή υποψήφια βουλευτής στο τροχαίο με τα πρόβατα

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες, ήταν ο απολογισμός τροχαίου, που προκλήθηκε στην εθνική οδό Μυτιλήνης-Καλλονής, στο ύψος των αλυκών, εξαιτίας παράνομης, λόγω της ζωονόσου που έχει πλήξει το νησί, μετακίνησης προβάτων.

Συγκεκριμένα, βοσκός, προκειμένου να μη γίνει αντιληπτός, μετέφερε χθες το βράδυ το κοπάδι του, κάθετα στην εθνική οδό, παρά την απαγόρευση της μεταφοράς προβάτων εξαιτίας της ζωονόσου που πλήττει τη λεσβιακή κτηνοτροφία.

Φορτηγό αυτοκίνητο που κινείτο επί της εθνικής οδού, με οδηγό έναν 71χρονο, παρέσυρε αρχικά τον 59χρονο βοσκό και το κοπάδι των προβάτων. Στη συνέχεια συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε μια 66χρονη.

Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα ο 59χρονος βοσκός και η 66χρονη οδηγός του επιβατικού αυτοκινήτου. Επίσης, τραυματίστηκαν ο 71χρονος οδηγός του φορτηγού, ο 73χρονος συνοδηγός του και τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η νεκρή και συγκεκριμένα ένα 59χρονος, μια 66χρονη και μια 71χρονη. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κατά το ατύχημα σκοτώθηκαν και 18 πρόβατα.

Ας σημειωθεί, ότι όπως έγινε γνωστό, η 66χρονη είναι η Ζαφείρω Καραβασίλη, πρώην δήμαρχος Ερεσού και υποψήφια, στο παρελθόν, βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Δήμος Λέσβου, με ανακοίνωση του εξέφρασε τη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στους οικείους της. Ενώ σημειώνει πως «η Ζαφείρω Καραβασίλη υπήρξε αγωνίστρια, άνθρωπος άξιος, ανιδιοτελής, ακούραστος, με υψηλή αίσθηση ευθύνης και κοινωνικής συμμετοχής. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τους συμπολίτες της, με μεγάλη και συνεχή προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην τοπική κοινωνία. Διακρίθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, τόσο μέσα από τις θέσεις που κατείχε στην τοπική αυτοδιοίκηση και σε άλλους φορείς, όσο και από την εργασιακή της διαδρομή, πιστή στις αρχές και τις αξίες του λειτουργήματός της, με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον».
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα χθες (12-11-2017) στο οδικό δίκτυο Καλλονής –Μυτιλήνης στη Λέσβο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 71χρονο ημεδαπό, παρέσυρε αρχικά 59χρονο ημεδαπό πεζό και κοπάδι ζώων (πρόβατα) και ακολούθως συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 66χρονη ημεδαπή.
Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου περιστατικού, τραυματίστηκαν θανάσιμα ο 59χρονος πεζός και η 66χρονη οδηγός του δεύτερου οχήματος, ενώ τραυματίστηκαν επίσης ο 71χρονος οδηγός του Ι.Χ. φορτηγού οχήματος και τρεις (3) ημεδαποί (59χρονος, 66χρονη και 71χρονη) που επέβαιναν σε αυτό, καθώς και ένας 73χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.
Επιπλέον, συνεπεία του τροχαίου ατυχήματος, προκλήθηκε η θανάτωση δεκαοχτώ (18) προβάτων.
Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ