Ερντογάν προς Σκόπια: «Είσαστε μόνο ως Μακεδονία στο ΝΑΤΟ – 6 εκατ. Τούρκοι αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες» οργανωμένοι σε 80 «μακεδονικά» σωματεία σε όλη την Τουρκία »

Το Τουρκικό σχέδιο έχει δύο κατευθύνσεις: Να μην έχουν ποτέ την Σκόπια στο ΝΑΤΟ με αλλαγή ονόματος εάν μπουν θα μπουν με τη «Μακεδονία» μέσα για να ενεργοποιήσουν τα σχέδια για το βόρειο μέτωπο. Ετσι θα εμφανιστεί η περικυκλοποίηση.

«6 εκατ. Τούρκοι αυτοπροσδιορίζονται ως «Μακεδόνες», «… οργανωμένοι σε 80« μακεδονικά »σωματεία σε όλη την Τουρκία υπέγραψαν αίτηση για επαναχορήγηση της« μακεδονικής »υπηκοότητας», «… θέλουν να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη»

Οι «Μακεδονικές» ενώσεις υλοποίησαν την εκστρατεία συλλογής των μαζικών υπογραφών για την αποκατάσταση του δικαιώματος της «μακεδονικής» ιθαγένειας για τους «Μακεδόνες» στην καταγωγή, σύμφωνα με την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το 1992 αναφέρουν τις Τουρκικές πηγές.

«Η Τουρκία θα βρεθεί πάντοτε στην πλευρά της« Μακεδονίας »σε αυτό το θέμα, απλώς και μόνο επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» σύμφωνα με την τηλεοπτική δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων.

«Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί » τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι «το Άγκυρα και η Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους μακεδόνες μας μόνος μας. Θα είμαι πάντα μαζί τους ».

Κύριος σκοπός του Ερντογάν είναι η δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Φ.Δ.Μ.Μ., όπως και στη Βοσνία, στην οποία εμφανίζεται ως προστάτης των Μουσουλμάνων, αλλά όχι μόνο. Ο Αλλόστε το ξεκινά από την Σομαλία, το Κατάρ και μας έρχεται …

Οι Σκοπιανοί με την … ευγενή συνδρομή της «φίλης-Τουρκίας», έχουν επίσης σκοπό να ανασύρουν στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται εντός ελληνικού εδάφους.

Την γνωστοποίηση αυτής της κίνησης έκανε για πρώτη φορά η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Γιέν Σαφάκ, καθώς η προσπάθεια της Σκοπιανών για την ανάκαμψη του θέματος των περιουσιών μέσω των οθωμανικών αρχείων γίνεται με άμεση συνδρομή και συμμαχία στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Τουρκική Δημοσίευση, με τη βοήθεια της Τουρκίας, θα προχωρήσει η μετάφραση από την οθωμανική γλώσσα στην σύγχρονη Σκοπιανή-Σλαβική γλώσσα των τίτλων ιδιοκτησίας της περιόδου 1842-1912, δηλαδή μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας από την ελληνική στρατό.

Όπως αναφέρει, το θέμα αφορά περίπου 2 εκατομμύρια τίτλοι ιδιοκτησίας από οθωμανικά αρχεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε περιοχές εκτός της σημερινής επικράτειας των Σκοπίων και έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της κρατιδίου και από Σκοπιανοί που μετακόμισαν στο νησί κυρίως μετά τις βαλκανικές μάχες.

Έχουν ήδη μεταφραστεί περίπου 2000 οθωμανικές ιδιοκτησίες των Σκοπιανών από τις αρχές του εικοστού αιώνα και, όπως αναφέρθηκε, η προσπάθεια αυτή που έχει μεγάλη ιστορική και εθνική σημασία θα συνεχιστεί με πιο έντονο ρυθμό.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται ήδη ως εγγυητής της ασφάλειας και της ειρήνης στο Βαλκάνια, εμπλέκοντας την Τουρκική διπλωματία σε διενέξεις μουσουλμάνων με χριστιανούς ορθοδόξους.

Επισημαίνουμε επίσης ότι παλαιότερα, αντιπροσωπεία των Παγκόσμιων «Μακεδονικών Συλλόγων» (WMC) και συλλόγων μουσουλμάνων Μακεδόνων στη Σμύρνη, σε τελετή απονομής διπλωμάτων σε 200 Τούρκους φοιτητές που ολοκλήρωσαν κύκλο της Μακεδονικής γλώσσας στη Σμύρνη είχαν λεχθεί πράγματα και θαυματα.

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου «Μακεδονικού Συνεδρίου» Ο Τόντορ Πέροφ, αφού ευχαρίστησε την Τουρκική κυβέρνηση ως ο μεγαλύτερος οικονομικός υποστηρικτής της πΓΔΜ δήλωσε:

«Εξοχότατε κ Γκοράν Τασκόφσκι, πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Τουρκία, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές Μακεδόνες, φίλοι και Τούρκοι αξιωματούχοι, σας φέρνουν ευχές από τη Μακεδονία. Σας χαιρετώ για λογαριασμό του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ελλάδας που εκπροσωπεί το άτυπο Παγκόσμιο Κοινοβούλιο των Μακεδόνων από όλα τα μέρη της Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο, το οποίο ιδρύθηκε το 1899 στη Γενεύη της Ελβετίας.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ελλάδας είναι ένα διεθνές μη κυβερνητικό οργανισμό που συνδέει τους Μακεδόνες από όλα τα μέρη της Μακεδονίας με όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

 Συγχαρητήρια σε εσάς οι σπουδαστές για την επιτυχία σας να ολοκληρώσετε τη σειρά μαθημάτων στη μακεδονική γλώσσα στο κύκλο σπουδών που διοργάνωσε η καθηγήτρια Sladjana Janceva, ευχαριστώ επίσης για την οικονομική βοήθεια ο Alev Sulejman, οι πρόεδροι όλων των ενώσεων της πΓΔΜ στη Σμύρνη και όλοι όσοι τη βοήθεια.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές Μακεδόνες, η μοίρα μας έχει χωρίσει με σύνορα σε διάφορες χώρες και θρησκείες. Αλλά η πίστη μας παραμένει για πάντα στη Μακεδονία.

Η Ελλάδα είναι η κουλτούρα και η ιστορία μας, η ΦΔΔΜ είναι οι συνήθειες και οι παραδόσεις μας, η Μακεδονία είναι οι ρίζες μας, οι τάφοι των γονιών μας.

Δεν έχει σημασία πόσο μακριά είμαστε, ποτέ δεν ξεχνάμε ότι οι μουσουλμάνοι της ΦΔΔΜ αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του μακεδονικού λαού όπως οι Ορθοδόξοι.

Να είστε πιστοί πολίτες μιας αδελφικής Τουρκίας, αλλά να μην ξεχάσετε ποτέ τις ρίζες σας στη Μακεδονία και να παραμείνετε περήφανοι Μακεδόνες.

Με τη διαάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1991, η Μακεδονία είναι και πάλι ένα κυρίαρχο κράτος, ενώ οι Μακεδόνες είναι ένα κυρίαρχο έθνος και κανένας και ποτέ δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει!

Το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ελλάδας και η Ένωση Μακεδόνων της Ισλαμικής Θρησκείας είναι στη διάθεσή σας για συνεργασία, συντονισμό και ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Κύριος και ο Θεός να σας ευλογεί όλους! Ο Κύριος ο Θεός να ευλογεί τη Μακεδονία και την Τουρκία! Ο Θεός μαζί μας Μακεδόνες! Αμήν! »   Δήλωσε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος Todor Petrov.

Παράλληλα με τον σχηματισμό της Ομοσπονδίας των Συλλόγων της Φιλανδίας στην Τουρκία, οι μακεδονικές ενώσεις υλοποίησαν την εκστρατεία συλλογής των μαζικών υπογραφών για την αποκατάσταση του δικαιώματος της Μακεδονικής ιθαγένειας για τους Μακεδόνες στην καταγωγή, σύμφωνα με το 1992 για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Αυτά είναι λοιπόν τα τρομερά οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν, ειδικά σε αυτά που περιμένουν, την ειρήνη, την ευημερία και τις καλές σχέσεις τους με τους νεοθάνατους που θέλουν να επιστρέψουν ως «Οθωμανοί κατακτητές» στα εδάφη που έχασαν 100 χρόνια στην Βαλκανία, της Ελλάδος.