Η Γερμανία θέλει ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Οι γερμανοί εταίροι μέσω του Der Spiegel προκαλούν και πάλι τα εκατομμύρια των Ελλήνων παντού στην πατρίδα, παρουσιάζοντας το αλυτρωτικό χάρτη των Σκοπίων και δηλώσεις ενός «ειδικού καθηγητή», ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Ελληνες … αλλά οι Βαρβαροί.

Η Γερμανία είναι εκείνη που βρίσκεται πίσω από την επίλυση εδώ και τώρα της Σκοπιανού με ορίζοντα υποχρεωτικής διαμελισμού της Ελλάδας τα επόμενα 10 χρόνια. Ας δούμε τι αναφέρουν και θα ακολουθήσουν αποκαλύψεις …

Συγκεκριμένα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τις οδούς της ελληνικής πρωτεύουσας αποτελώντας μια κίνηση που μόνο προβλήματα θα επιφέρουν στην περιοχή.

Κύρια αιτία του θυμού των Ελλήνων για την αιώνια διαφωνία του ονόματος με την «Μακεδονία».

Ο Γερμανός ιστορικός Stefan Troebst εξηγεί γιατί η σύγκρουση αυτή είναι τόσο επικίνδυνη.

Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θέλουν να δείξουν την αντίθεση τους προς την ελληνική κυβέρνηση.

Αντιτάσσονται στο γεγονός ότι η βόρεια γειτόνα τους η «Μακεδονία» χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία ως μέρος ενός διεθνούς αναγνωρισμένου κρατικού ονόματος.

Διότι αυτό συνεπάγεται, βάσει επιχειρησιακών διαφορών στη βόρεια ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας,

Η διαφωνία του ονόματος μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων είναι κάτι πιο παλαιό και κρατά ένα τέταρτο του αιώνα, ενώ έχει σοβαρές συνέπειες.

Η «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ), όπως είναι η προσωρινή διεθνής ονομασία, δεν μπορεί να ξεκινήσει ούτε τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την ΕΕ λόγω της ελληνικής βέτο.

Η Ελλάδα έχει ασκήσει επίσης βέτο και σε μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για τη Βουλγαρία το 2008 στην Βουκουρέστι.

Τώρα όμως έχουμε μια κινητικότητα μετά από χρόνια στασιμότητας με προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας του ονόματος, με την νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζαφφ και τον Αλέξη Τσίπρα, που αναζητούν λύση.

Αλλά αυτό προκαλεί τους Έλληνες εθνικιστές (όπως το όνομα των εκατομμυρίων των Ελλήνων που δεν δέχονται τη σύνθετη ονομασία).

Η αγανάκτηση με τη σφαίρα στη πρωτεύουσα αυξάνεται, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.